הקבוצות במרכז הינן תלת-גיליות ומונות בין ארבעה לשמונה חברים. לכל קבוצה שני מטפלים – פסיכולוגים או מטפלים באומנות מנוסים בעבודה בקבוצות, הנפגשים עם הקבוצה מידי שבוע. הקבוצות פועלות כקבוצות "רכבת", ולאורך הזמן חברי קבוצה ותיקים מסיימים את השתתפותם וחברים חדשים מצטרפים אליה. באופן זה, כל ילד/ה ונער/ה זוכים לחוות את עצמם בהרכבים ובתפקידים שונים- כחבר חדש המצטרף לקבוצת ותיקים, כחבר ותיק הקולט חברים חדשים, וכחבר הנפרד לבסוף מהקבוצה.
ההשתתפות בקבוצות אינה תחומה בזמן מראש, ומשך ההשתתפות נקבע באופן אישי בהתאם לצרכי המשתתפים ולהתפתחותם. מניסיוננו, מבנה זה מאפשר יצירה של חוויה רציפה וגמישה החיונית כל כך לתהליך הטיפולי.
לצד הפגישות הקבוצתיות, מטפלי הקבוצה מקיימים גם פגישות תקופתיות עם ההורים, שבהן ניתנת הדרכה הורית בהתאם להבנה שהתגבשה על ילדיהם, ונקבעים יעדים להמשך הטיפול. במידת הצורך ניתנת גם הדרכת הורים תדירה יותר, וכן התערבות והדרכה בבית הספר.
קבוצות לילדי גן – בגיל הגן הולך ומתרחב מקומם של יחסים חברתיים וקשר עם בני קבוצת הגיל,
ומתפתחות היכולות הבינאישיות. ישנם ילדים המגלים קושי ברכישת מיומנויות-חברתיות אלו והם זקוקים לעזרה.
לילדים אלו אנו מציעים קבוצה טיפולית בה נעבוד על שיפור מיומנויות חברתיות.
למי הקבוצה יכולה לעזור?
- ילד המתקשה ליצור קשיים חברתיים, לדבר בקול רם בתוך קבוצה, ליזום ולהציע עצמו.
- ילד הנמנע מללכת לאירועים חברתיים כמו מסיבות וימי הולדת.
- ילד הממהר להגיב בתוקפנות, מתקשה לווסת את תגובותיו ונקלע לריבים רבים עם חבריו או אחיו.
- ילד שאינו מצליח לפתור בכוחות עצמו אי הבנה או קונפליקט חברתי.
- ילד שמתקשה להסביר את עצמו, או שמתקשה להבין את רצונותיהם של חבריו.
- ילד המרבה להיפגע, להיעלב ולכעוס, חוזר עצוב מהגן וחש כי אין לו חברים.
בקבוצה נוכל לעזור לילד להסתדר בכוחות עצמו בחברת הילדים ולחוש טוב יותר לגבי עצמו.
עבור ילדים הנמצאים לקראת המעבר לכיתה א' ישנה חשיבות יתרה בחיזוק התחום החברתי.
קבוצות לילדים – משחק ואינטראקציה חברתית חופשית הנם נדבך חשוב ומרכזי בהתקשרות של ילדים עם בני גילם. תוך כדי משחק ילדים מביעים את עצמם, מתנסים בשלל חוויות ומפנימים דפוסי תקשורת והתנהלות אל מול חבריהם. בהתאם לכך, טיפול קבוצתי לילדים משלב בתוכו שיחה ומשחק חופשי. הפגישות הקבוצתיות נפתחות ומסתכמות במעגל שיחה, שאורכו מותאם לגילם ויכולתם של החברים בקבוצה, כשבתווך מתקיימת פעילות חופשית הדומה בטבעה לזו המתקיימת בהפסקת בית הספר או במפגשים חברתיים אחרים. מנחי הקבוצה משתדלים לאפשר לאינטראקציה להיות חופשית וטבעית ככל האפשר, תוך כדי תיווך של החוויות והקונפליקטים העולים בין הילדים. בעוד שבהפסקת בית הספר אירוע רודף אירוע, וילדים עם קשיים חברתיים עלולים להישאר עם שאלות כגון "מדוע אף אחד אינו נענה להזמנה שלי למשחק?", או "למה גם כשאני מנסה ליצור קשר, בסוף כועסים עליי?" בקבוצה אנו משתדלים לקיים מרחב למחשבה והבנה של התהליכים החברתיים. מעגלי השיחה מחזקים את היכולת להמשיג ולתת מילים לתחושות ואירועים שנחוו בזמן הפעילות החופשית. לצד עיבוד החוויות, עולים במעגלי השיחה תכנים התפתחותיים התואמים את קבוצת הגיל כגון היררכיה ותחרותיות, שיחזור של יחסי אחים ויחסי הורים וילדים.
קבוצות לנוער –