ילדים לא נולדים עם הוראות הפעלה, והורות לא לומדים בבית-הספר.
תחושה זו מוכרת בוודאי להורים רבים. חיי המשפחה הרגילים יוצרים אינסוף מצבים מאתגרים עבור ההורים. לצד אהבה ונחת, ההורות מזמנת לא פעם התמודדות עם תסכול, כעס, כאב או תחושות חוסר-אונים.
כל הורה עושה כמיטב יכולתו לעזור לילדיו, ובכל זאת הורים רבים מוצאים עצמם לעיתים במבוי סתום. אנו מאמינים שאין ילד רע או בעייתי, אבל יש ילדים שאינם מוצאים דרך יעילה "לספר" ולבטא את קשייהם,. ההתנהגות של הילד היא לעיתים הדרך שלו להזמין את ההורים להבין את מצוקתו, כאשר אינו יודע לבטא זאת בדרך אחרת.
בהדרכת הורים ניתן לעזור להורים להבין את התנהגותו של הילד, את קשייו, ואת הרגשות החבויים בתוכו ומניעים את התנהגותו. ניתן לעזור להבין את הקשר הקיים לעיתים בין קשיי הילד לבין מערכות היחסים במשפחה, לעזור להורים לזהות את סגנון התגובה שלהם , למצוא דרכי תגובה יעלות יותר , ולבסס מערכת יחסים תומכת, רגישה ויציבה שתעזור לילד להתקדם במהלך ההתפתחותי התקין.
ישנן גם קבוצות להדרכת הורים.
מעבר להתמודדות שלנו כהורים מול ועם הילדים, ישנה התמודדות עם גורמים חיצוניים ומגוונים. גם זו עשויה להיות התמודדות מאתגרת, ואנחנו ממליצים על ייעוץ פסיכולוגי חינוכי, במסגרתו ההורים יקבלו יעוץ מטעם פסיכולוגים חינוכיים סביב נושאים הקשורים לילד בבית הספר ובגן, כולל שאלות של ועדת השמה, מעברים בין מסגרות חינוכיות, קשיים של הילד בבית הספר ובגן וכו'.